Lediga jobb och sök med jusek.jobbdirekt.se

Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Unionen Uppland ger service och stöd till ca 19 000 medlemmar. På regionkontoret i Uppsala arbetar 12 personer inklusive regionchef.

Regionchefen är ansvarig för att driva, leda och utveckla verksamheten på regionen utifrån beslut från kongress och styrelse. En stor del av regionens huvudsakliga arbetsuppgifter är förhandlingar, utbildningar samt att stödja och utveckla medlemmar och förtroendevalda i regionen.

Som regionchef ska du dela Unionens fackliga värderingar och arbeta med medlemmen i fokus. Du är förtrogen med att driva och utveckla organisationer på ett modernt och professionellt sätt samt har goda ledaregenskaper. Facklig och arbetsrättslig kunskap är ett krav för den här rollen. Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Som ledare i Unionen förväntas du dela vår vision, målbild och vårt arbete med utveckling. Du tar i beslutsfattandet ett helhetsansvar för förbundet i stort, inte bara den egna verksamheten. Utvecklingsarbetet kräver att du är förändringsbenägen, flexibel, jobbar med ständiga förbättringar och vågar tänka nytt – ha mod att driva och effektivisera den egna verksamheten och fatta beslut utifrån lokala förutsättningar.

Unionen har tydliga processer och verktyg för resultat/måluppfyllnad och du förväntas som ledare ha kunskap om dessa och förmåga att driva dem. Du kan agera professionellt som arbetsgivare i vår organisation – ha kunskap om interna regelverk/processer och ha förmåga att driva dem.

I ditt ledarskap tar du ansvar för egen utveckling och har förmåga att stötta dina medarbetare i deras utveckling. Du förväntas ha en tydlighet i att kommunicera mål/förväntningar, ramar/spelregler för egen verksamhet och ha mod att fatta beslut. Den kommunikativa förmågan innefattar även att ha kompetens och mod att ge/ta feedback, skapa tydlighet och coacha medarbetare till måluppfyllnad och utveckling.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande kanslichef Per-Erik Djärf 070-5401480. Facklig företrädare för lokala klubben är Lars Persson 018-18 39 09.

Unionen välkomnar olikheteter i personalgrupperna och eftersträvar mångfald i alla avseenden.
Välkommen med din ansökan senast 20 oktober!Ansök nu

 

 

Jobb powered by Jobbdirekt