Lediga jobb och sök med jusek.jobbdirekt.se

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en kvalitetsmedveten medarbetare till säkerhetsfunktionen. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du under säkerhetsskyddschefen med att handlägga säkerhetskontorets ansvar kopplat till den fysiska säkerheten vid myndigheten. Du arbetar i huvudsak med att kravställa och följa upp den fysiska säkerheten vid myndigheten. Utifrån analys bedömer du risker och behov av fysiskt skydd för den verksamhet som myndigheten bedriver. Du hanterar och följer upp incidenter inom området, du genomför säkerhetssamtal och bidrar i säkerhetsskyddsarbetet generellt vid myndigheten. I din roll ingår att utarbeta rutiner samt att bedöma sårbarheter vid nyetablering och ombyggnationer. Även utbildning och rådgivning till chefer och medarbetare inom området ingår i tjänsten.

Tjänsten innebär många kontaktytor, dels internt med avdelningar och funktioner och dels externt med företag och andra myndigheter. Resor i tjänsten förekommer, och då främst inrikes.


Du kan
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning mot teknisk, fysisk säkerhet och byggnadsteknik eller annan för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet. För tjänsten krävs att du har arbetat inom ramen för säkerhetsskyddsområdet och fysisk säkerhet, alternativt inom annan snarlik verksamhet. Du får gärna ha arbetat med strategiskt eller operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet. Även kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning och Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst ser vi som positivt. Meriterande är kunskap om fysisk fastighetssäkerhet samt erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser.

För tjänsten krävs att du har körkort samt har goda kunskaper i Office-paketet och erfarenhet av arbete med information i databaser. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.


Du är
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att vara del av ett team. Du har god samarbetsförmåga men är samtidigt självgående i arbetet. För att lyckas i rollen behöver du vara utåtriktad och ha lätt för att skapa kontakter. Vidare är du tydlig i din kommunikation och ser till att budskap når fram. Du har hög integritet, är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Som person är du också strukturerad och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som säkerhetsskyddshandläggare hör du till myndighetens säkerhetskontor. Kontoret har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt med säkerhetsskyddsfrågor. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-22.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-09-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Åsa Nilsson
tfn: 08- 471 49 20

Företagets hemsida:
http://www.fra.seAnsök nu

Jobb powered by Jobbdirekt