Lediga jobb och sök med jusek.jobbdirekt.se

OM TJÄNSTEN
Är du jurist med kompetens och erfarenhet inom miljöbalken och vill arbeta med rättsliga frågor av varierande karaktär? Då finns nu en unik möjlighet att prova på att arbeta med spännande miljöjuridiska frågor inom Försvarssektorn. Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) söker en miljöjurist med placering vid Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm. Vi erbjuder dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Du är avdelningens juridiska stöd i frågor som rör miljörätt. Du granskar skrivelser, utarbetar rättsutredningar, deltar i avdelningens utvecklings- och planeringsarbete, svarar på remisser, samverkar med Försvarsmaktens övriga avdelningar och andra myndigheter. Därtill leder du och deltar i olika projekt inom miljöbalksområdet.


Kvalifikationer

• Jur kand. examen
• Flerårig erfarenhet av arbete inom miljöbalkens ämnesområden
• Erfarenhet av kvalificerad handläggning av ärenden samt vana att skriva beslut och andra skrivelser
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket
• B-körkort

Meriterande Kvalifikationer

• Notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet


Personliga egenskaper

Du är erfaren och trygg i dig själv och i din yrkesroll samt har god förmåga att arbeta effektivt, såväl självständigt som i grupp. Du är noggrann och har god analytisk och administrativ förmåga. Du har vana och god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. För att trivas hos oss bör du vara prestigelös och se det som en självklarhet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på 
www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Tjänsten är ett vikariat, 1 år, med möjlighet till förlängning. Befattningen är civil. Tillträde snarast möjligt och enligt överenskommelse.

Placering är vid Försvarsinspektören för hälsa och miljö, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.
 
Upplysningar om tjänsten

Avdelningschef Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter
 nås på telefon 08-788 75 00:
Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Robert Oidermaa Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O)

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2020. 


Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt