Lediga jobb och sök med jusek.jobbdirekt.se

Fastighetsägarna söker jurist till kontoret i Jönköping 

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Är detta något som du tycker låter spännande? Har du ett intresse för hyresrätt och entreprenadrätt? Nu söker vi någon som vill vara en del i vårt team med fastighetsjurister.


Om dig

Du har en juristexamen i botten och några års arbetslivserfarenhet. Tingstjänstgöring är meriterande. Vi ser gärna att du är väl bevandrad inom fastighetsrättens område. Framför allt är du nyfiken och intresserad av fastighetsbranschen och har ett stort samhällsengagemang. Du är naturligtvis noggrann och metodisk. Du trivs i rollen som rådgivare och är van att arbeta självständigt. Du är även utåtriktad, affärsmässig och bra på att samarbeta. Du ska så klart kunna företräda såväl medlemmarna som Fastighetsägarna på ett förtroendegivande sätt och med hög integritet.


Om tjänsten

Som jurist hos Fastighetsägarna GFR kommer du på medlemmarnas uppdrag driva ärenden och processer samt bistå vid avtalsförhandlingar och liknande. Ditt arbete är mycket självständigt och liknar i mycket att arbeta på advokatbyrå. Hos oss värdesätts dock även att du ska få en fungerande balans mellan arbete och privatliv. Du kommer även att delta på medlemsmöten och informera om aktuella frågor inom fastighetsrätten samt vara kursledare vid Fastighetsägarnas utbildningar. Som en del i ditt jobb kommer du att bistå våra fastighetskonsulter och stötta dem i frågor kopplade till hyresförhandlingslagen. Du kommer även ansvara för prövningar av hyresnivåer i fastigheter eller enstaka lägenheter i hyresnämnden.  

I Jönköping kommer du att arbeta tillsammans med två fastighetskonsulter och en näringspolitiskt ansvarig. Därtill har du en grupp med tio juristkollegor placerade på olika orter i regionen som du kan bolla frågor med och som du kommer träffa regelbundet för olika utbildningar och arrangemang.

Hos Fastighetsägarna finns goda möjligheter att växa och utvecklas inom ditt ämnesområde och i din roll som jurist. Du får som anställd tillgång till hela Fastighetsägarnas kursutbud och du får regelbundet fortbildning inom relevanta rättsområden.


Om Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en branschorganisation för fastighetsföretag. Vi verkar för att våra medlemmar ska få de bästa förutsättningarna för att bedriva en framgångsrik verksamhet och medverkar till en positiv samhällsutveckling. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring. Våra kontor finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Hos oss är cirka 15 000 fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar medlemmar.

Fastighetsägarna är en federation som består av vårt förbund Fastighetsägarna Sverige och de fyra regionerna Fastighetsägarna GFR, Fastighetsägarna MittNord, Fastighetsägarna Syd och Fastighetsägarna Stockholm med förvaltningsbolaget Fastighetsägarna Service.

Vi arbetar under ett gemensamt varumärke och tillsammans äger de fyra regionerna Fastighetsägarna Sverige.


Ansök idag!

Tycker du att tjänsten som fastighetsjurist låter som något för dig? Då är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Jönköping.
Rekrytering kommer att ske löpande. Skicka dock din ansökan med personligt brev och cv senast den 31 januari 2020.

För mer information, kontakta Emma Österdahl, 
emma.osterdahl@fastighetsagarna.se, telefon: 031-755 33 12. 


Ansök nu

Jobb powered by Jobbdirekt