Lediga jobb och sök med jusek.jobbdirekt.se

Brottsoffermyndighetens övergripande mål är att främja brottsoffers rättigheter samt uppmärksamma deras behov och intressen. Uppdraget utförs inom fyra verksamhetsområden; brottsskadeenheten, kunskapscentrum, Brottsofferfonden samt regressenheten. Myndigheten finns i centrala Umeå.

En viktig del i ett brottsoffers upprättelse är rätten till ersättning. Vid myndighetens brottsskadeenhet handläggs varje år cirka 10 000 ärenden om brottsskadeersättning och vi beslutar årligen om ersättning till brottsoffer med cirka 100 miljoner kronor. Handläggningen utförs i samarbete med beredningsjurist samt beredningsassistenter.

Förändringar i straff- och ersättningsrätten förväntas påverka både antalet ansökningar om brottsskadeersättning och vår praxisbildning. Vi förstärker nu vår enhet med en notariemeriterad jurist som beslutsfattare vid myndighetens brottsskadeenhet.

Vi söker dig som har juristexamen samt notariemeritering. De ärenden som vi handlägger förutsätter att du har goda kunskaper i straffrätt och skadeståndsrätt. Eftersom ärendena ofta innefattar ersättningsrättsligt komplicerade frågor är särskilt goda kunskaper i skadeståndsrätt en merit.  Även erfarenhet från domstol, advokatbyrå, försäkringsbolag eller Åklagarmyndigheten kan vara meriterande.

Arbetsuppgifterna förutsätter, utöver goda juridiska kunskaper, förmåga att arbeta i högt tempo med bibehållen noggrannhet samt förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Arbetet innebär utöver beslutsfattande i brottsskadeärenden även föredragning av ärenden och omprövningsärenden för bl.a. generaldirektören och Nämnden för brottsskadeersättning. En annan uppgift är att förbereda och föredra remisser som myndigheten har att svara på. Att arbeta hos Brottsoffermyndigheten innebär frekventa kontakter med människor i kris och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rekryteringen avser tillsvidareanställning med provanställning, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald, jämlikhet och jämn könsfördelning.

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Åsa Lundmark , 090-70 82 60. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.

Välkommen med din ansökan senast 19 januari 2020 via e-post till 
registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12270/19.  Ansök nu

 

Jobb powered by Jobbdirekt